Follow irmadee_music on Twitter
Irma Dee
HOME | PROJECT | MUZIEK | SHOP | BOEK IRMA
Follow irmadee_music on Twitter

ARCHIEF
3 mei: Theatraal concert 'Prodigal Daughter' in De Basiliek Veenendaal.

Nadat we dit jaar opgestart zijn in Enkhuizen en Heerenveen, zal het volgende theater-concert van 'Prodigal Daughter' gaan plaatsvinden in de Basiliek in Veenendaal!

Samen met een uitgebreide bandbezetting, haar zus Lora Kremer, verteller Bram Rebergen, dansgroep Mind Connected en "oudste zoon" Bert Rebergen brengt Irma haar levensverhaal in deze voorstelling. En niet alleen haar levensverhaal, maar een universeel verhaal over thuis komen. Het concert is gebaseerd op het verhaal van de Verloren Zoon uit Lukas 15, het schilderij dat Rembrandt daarover schilderde en het boek "Eindelijk Thuis" van Henri Nouwen. Aan de uitvoering in de Basiliek zal ook het koor "Sisters Vocal Group" uit Veenendaal, onder leiding van Rineke de Wit, meewerken!

De voorstelling is geďnspireerd op de bestseller 'Eindelijk Thuis' van Henri Nouwen, die weer gebaseerd is op het wereldberoemde schilderij van Rembrandt 'De Terugkeer van de Verloren Zoon'. Mede omdat 2019 het 'Jaar van Rembrandt' is, zal tijdens dit optreden in de Basiliek een echte Rembrandt (in de persoon van René Wielings) de voorstelling schilderend voorbereiden. Kortom, genoeg redenen om er bij te zijn!

Het verhaal van de Verloren Zoon klinkt haast overbekend. Maar wat als er invalshoeken zijn, die je nog nooit hebt gezien? Schuilt in jou (ook) een oudste zoon, en word je geroepen de liefde die je ontvangt van de Vader weer door te geven aan anderen?

Het programma gaat over alle facetten van het verhaal: vertrek van huis, de reis, de terugkeer, maar ook de rol van de oudste zoon en de liefde van de Vader.Irma schreef samen met anderen de liedjes en voorstelling oorspronkelijk in het Engels. Inmiddels zijn de liedjes vertaald in het Nederlands en zullen deze in de voorstelling in De Basiliek ook grotendeels in het Nederlands uitgevoerd worden.

Het programma heeft een laagdrempelig karakter en is eigenlijk geschikt voor alle leeftijden. Ook als u niet gelooft, kom gerust, of als u mensen kent die dat niet doen, neem ze graag mee!

We hopen je te zien op vrijdagavond 3 mei om 20:00 uur in De Basiliek in Veenendaal! Kaarten kun je het beste van tevoren online kopen via deze link: Basiliek VeenendaalWil je dit ook bij jou in de buurt of in jouw kerk? Mail ons dan snel, je vindt de gegevens rechts hiernaast op de site. Naast het uitgebreide programma is ook een kleinere versie met een kleinere bezetting mogelijk. Dit kan haast overal uitgevoerd worden, van huiskamer tot kleine zaal.

Dus aarzel niet, en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!
17 februari: Theatraal concert 'Prodigal Daughter' in Heerenveen.

Na de aftrap voor dit seizoen in Enkhuizen, zal er weer een theater-concert van 'Prodigal Daughter' gaan plaatsvinden! En deze keer in Heerenveen, op zondagochtend 17 februari aanstaande!

Nieuw in deze voorstelling zal zijn dat Irma ook een aantal van de in het Nederlands vertaalde liedjes in de show zal uitvoeren. De toegang is gratis, er zal alleen een collecte zijn. We hopen je te zien op zondag 17 februari om 10:00 uur in Heerenveen! Het zal plaatsvinden in de aula van het Bornego College in Heerenveen.

Wil je dit ook bij jou in de buurt of in jouw kerk? Mail ons dan snel, je vindt de gegevens recht hiernaast op de site. Naast het uitgebreide programma is ook een kleinere versie met een kleinere bezetting mogelijk. Dit kan haast overal uitgevoerd worden, van huiskamer tot kleine zaal.

Dus aarzel niet, en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!
26 januari: Theatraal concert 'Prodigal Daughter' in Enkhuizen.

Na de zwangerschap en bevalling gaan we weer van start. Na een serie huiskamerconcerten op Schiermonnikoog, zal het eerste theater-concert van 'Prodigal Daughter' weer gaan plaatsvinden! En deze keer in Enkhuizen, op 26 januari aanstaande!

Nieuw in deze voorstelling zal zijn dat Irma ook een aantal van de in het Nederlands vertaalde liedjes in de show zal uitvoeren. De kaarten zijn bijna uitverkocht. Wil je erbij zijn? Reserveer dan nog snel je kaarten via: TrueTickets

In februari staan we in Heerenveen, en er volgen nog meer optredens! Wil je dit ook bij jou in de buurt of in jouw kerk? Mail ons dan snel, je vindt de gegevens recht hiernaast op de site. Naast het uitgebreide programma is ook een kleinere versie met een kleinere bezetting mogelijk. Dit kan haast overal uitgevoerd worden, van huiskamer tot kleine zaal.

Dus aarzel niet, en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!
Interview GrootNieuwsRadio

Irma heeft vandaag, samen met haar zus Lora Kremer, een interview bij GrootNieuwsRadio in het programma 'Bij Jorieke'.

Het interview zal gaan over onder andere het hele project 'Prodigal Daughter'. Maar ook over de samenwerking tussen de twee zussen daarin en de periode en gebeurtenissen die eraan vooraf gingen. Het beloofd een mooi interview te worden, dus als je kan luister je tussen 10 en 12 uur naar GrootNieuwsRadio.

Irma Dee


Vandaag komt ook de nieuwe Nederlandstalige single 'Liefde Voor Altijd' uit. Die wordt als eerste gedraait tijdens het interview bij GrootNieuwsRadio. Dus als je 'Liefde Voor Altijd' als eerste wilt horen, moet je daar even naar luisteren.

Later meer hierover en over het vervolg van ons project. De single zal later vandaag ook hier online komen natuurlijk.

Het interview op GrootNieuwsRadio is inmiddels geweest en is hier terug te luisteren: Bij Jorieke - GrootNieuwsRadio
Zwangerschap en vervolg project

In verband met de zwangerschap heeft alles even op een laag pitje gestaan qua optredens en dergelijke. We hebben echter niet stil gezeten! Begin volgend jaar hoopt Irma de draad weer op te pakken met nieuwe concerten die gepland staan rondom het thema "Prodigal Daughter". Naast de uitgebreide variant, de theaterconcerten die we doen, komt er ook een kleinere variant, waarbij we op veel meer ook kleinere locaties terecht kunnen. Bijvoorbeeld in jouw kerk, buurthuis, zaaltje of wat dan ook. We spelen dan in een intieme setting de liedjes, afgewisseld met verhalende teksten. De broer van Henri Nouwen, Laurent, zal hierin ook een rol spelen. We hebben dit al enkele keren uitgeprobeerd en we krijgen daar veel mooie reacties op! Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden.

Daarnaast hebben we eerder dit jaar het lied "Dicht Bij U" uitgebracht. Dit is een duet met Reyer, het is de Nederlandse vertaling van het eerder op het album verschenen "In Your Arms". We hebben gemerkt dat we ontzettend veel positieve reacties hebben gehad op het Nederlandstalige. Mensen geven aan dat het veel dichter bij komt in hun beleving. We vinden het zelf ook erg mooi om te doen en zo mensen nog persoonlijker te bereiken.

Daarom hebben we besloten, in samenwerking met de Henri Nouwen Stichting en Uitgeverij Lannoo (de uitgever van het boek Eindelijk Thuis) om het hele project in het Nederlands te vertalen. Wim Rebergen, die naast gitarist in de band ook een fantastische liedschrijver is, heeft dit op zich genomen. Inmiddels zijn we bijna klaar en worden dus alle liedjes in het Nederlands opgenomen. Binnenkort zal de volgende single verschijnen. We kunnen niet wachten dit aan jullie te laten horen! In het filmpje hieronder vertellen Irma en Laurent Nouwen er nog iets meer over.Hou de site en facebook in de gaten voor meer nieuws binnenkort!
In memoriam - Pieter Postma.

Zeer onverwachts hebben wij afscheid moeten nemen van lieve Pieter Postma. Hij heeft mij vanaf mijn 16e tot een aantal jaren geleden altijd begeleid in mijn muzikale reis als zangeres. Het laatste concert in Hoogezand van "Prodigal Daughter" had hij mede georganiseerd, gefotografeerd en had hiernaast nog vele ideeën en plannen...maar dit mocht helaas niet meer zo zijn.

In het verleden heeft hij vele foto's van mij gemaakt en nog recent deze prachtige foto samen met mijn moeder voor mijn album "Prodigal Daughter"!

Irma Dee


Pieter, ik zal je missen! Bedankt voor wie je was en voor alles wat je voor mij hebt gedaan!
Irma Dee presenteert haar eerste Nederlandstalige single 'Dicht Bij U'.

‘Dicht Bij U’ is de titel van de nieuwe single van ‘Prodigal Daughter’, het recente project van zangeres Irma Dee. Het nieuwe duet met worship-artiest Reyer is een primeur voor Irma. Het is het eerste Nederlandstalige nummer dat ze ooit uitbracht.

‘Dicht Bij U’ is een vertaling van ‘In Your Arms’ van Irma’s album ‘Prodigal Daughter’ dat verhaalt over de reis van de “verloren zoon”. Het nummer verwijst naar het moment in dit verhaal waarop de zoon terugkeert naar huis en in de armen van de Vader valt. De Nederlandse versie is gemaakt omdat Irma veel vraag krijgt van mensen die aangeven, dat ze de nummers in het Nederlands beter zouden kunnen begrijpen. Omdat de boodschap van de liederen voor iedereen is bedoeld, is deze single dan ook in het Nederlands uitgebracht. Er is ook een videoclip van het nummer uitgebracht.De quote “Wat is er mooier dan de glimlach van God te ontlokken en mij door Hem te laten vinden.” uit het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen is een deel van de inspiratie voor het nummer geweest. Irma omschrijft de achtergrond als volgt: “Na een lange en vermoeiende (geestelijke) tocht terug naar huis stond de Vader op mij te wachten. Daar in Zijn armen voelde ik mij veilig en in Zijn aanwezigheid mocht ik mijzelf zijn. Wat is dan jezelf zijn? Voor mij is dat door Hem alles te vertellen, ook de moeilijke dingen. En de controle, vooral de controle over te geven. Het gevoel dat ik probeer uit te beelden in het lied Dicht Bij U is dan ook het mooiste moment geweest uit mijn leven. Op die plek kwamen al mijn verdriet, boosheid, angst en tranen eruit. Ik kon niets anders dan te erkennen dat ik het niet alleen kon en God hard nodig had."

Irma Dee


De originele tekst voor ‘In Your Arms’ schreef Irma samen met de Brit Phil Thomson. Wim Rebergen heeft gezorgd voor de Nederlandse vertaling. Hij maakte ook samen met Irma en Denise Brand de muziek. Het nummer is een duet met Reyer, die ook samen met Irma de productie verzorgde. Elektrische gitaren op dit nummer zijn van Daniël Tanate, en de akoestische ingespeeld door Wim Rebergen. Denise Brand speelde piano en Hans Stolk verzorgde de prachtige cello-klanken. Wilkin de Vlieger heeft het nummer gemixt en Sander van der Heide tekende voor de mastering.

Het nummer is te downloaden via alle grote downloadportals en natuurlijk te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify: Klik hier. Like de Irma Dee pagina hier op Facebook, en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Medewerking aan lezing over Henri Nouwen in Dordrecht.

Op 24 januari zal er ter gelegenheid van de geboortedag van Henri Nouwen een lezing zijn in Dordrecht, waaraan Irma Dee met haar band ook zal meewerken. In de Oud Katholieke Kerk in Dordrecht zal Laurent Nouwen, de broer van Henri Nouwen een lezing in drie gedeelten houden.

Het programma wordt afgewisseld met muziek van het album Prodigal Daughter, dat nauw verbonden is met het boek 'Eindelijk Thuis' geschreven door Henri Nouwen. Daarnaast zal Irma in het forum plaatsnemen, samen met Laurent en Ds. Michiel de Zeeuw, waar gelegenheid is om vragen te stellen. Mocht je in de gelegenheid zijn, de toegang is gratis en de avond begint om 20:00 uur.

Irma Dee lezing
Uitzending KWF lampionnenavond 29 december.

Samen met Michiel Fokkelman mocht Irma een aantal liedjes zingen tijdens het verlichten van het middelpunt van Nederland door KWF Kankerbestrijding. Bij het middelpunt van Nederland werd met duizenden lampionnen een heel groot hart gemaakt, iedere lampion stond voor een dierbare in de strijd tegen kanker.

Dit was erg mooi om te doen, heel indrukwekkend. Irma zong onder andere het nummer With You van Matt Simons en Fix You van Coldplay, maar ook haar eigen nummer Glow in the Dark, dat erg mooi bij dit evenement past. Je kunt de hele uitzending hieronder terugkijken.Je kunt nog steeds doneren trouwens, dat kan via deze link: KWF.nl.


Irma zingt bij KWF 'lichtjesavond' op 29 december.

Op vrijdagavond 29 december zal het middelpunt van Nederland verlicht worden door zo'n 10.000 lampionnen. Dit is een initiatief van KWF Kankerbestrijding. De lampionnen zullen opgesteld staan in de vorm van een groot hart. Elk lichtje staat voor een dierbare, en de actie is bedoeld om mensen te steunen die met kanker te maken hebben.Samen met haar toetsenist Michiel Fokkelman mag Irma Dee daar een aantal liedjes zingen. Irma zal onder andere haar nummer 'Glow in the Dark' zingen, dat goed aansluit bij het thema. Mocht je dat nummer nog eens willen luisteren, dat kan hier via Spotify of hier op iTunes.

Het verlichte hart is op 29 december van 19.00 uur tot 19.30 uur live te zien via de Facebook en Youtube pagina's van het KWF. Wil je meer informatie of doneren? Dat kan via deze link op de website van het KWF.


Nieuwe kerst-single: Love is Breaking (over us)!

Bij het vieren van Kerst denken veel mensen aan de bekende ingrediënten: een kerstboom, gezellig samenzijn en eten, familie. Maar Kerst is bovenal een feest waarin liefde gevierd wordt; de Liefde die naar ons toe kwam en door de duisternis heen brak. Irma Dee liet zich hierdoor inspireren en presenteert nu het resultaat: de kerstsingle ‘Love is Breaking’.Samen met Phil Thomson en Wim Rebergen maakten we dit mooie nummer. We leven in een tijd waarin veel angst en pijn heerst licht Irma de single toe. Terroristische aanslagen, mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, miljoenen die zoeken naar een thuis; naar hoop, liefde en geborgenheid. Voor veel mensen is het kerstfeest helemaal geen feest vanwege eenzaamheid of het gemis van een geliefde. ‘Love is Breaking’ maakt duidelijk dat, wat we ook doormaken, Kerst alles heeft veranderd. Christus kwam om ons een eeuwig, veilig thuis te geven.

Je kunt het nummer natuurlijk downloaden via alle grote downloadkanalen, bijvoorbeeld hier via iTunes. Je kunt hem hier ook beluisteren op Spotify.

Verder is er een speciale december-actie, waarbij je alleen in december het boek 'Eindelijk Thuis' van Henri Nouwen, inclusief het album 'Prodigal Daughter' van Irma kunt bestellen zonder verzendkosten. Daarnaast krijg je bij bestelling van het boek incl. album een gratis i-Tunes download van het Kerstnummer 'Love is Breaking', dat ook mooi aansluit bij dit thema. Kortom, waar wacht je nog op? Bestellen kan via de shop op deze site.

Irma Dee

‘Love is Breaking’ is te zien als onderdeel van het project 'Prodigal Daughter' omdat het ook laat zien dat God altijd in zijn liefde op zoek is naar ons. Dit sluit mooi aan bij het gedachtegoed zoals Henri Nouwen dat verwoordde in zijn bestseller Eindelijk Thuis (Lannoo). De luxe heruitgave die we nu aanbieden samen met een gratis download van de kerstsingle Love is Breaking, bevat tevens het autobiografische album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee, wat ze schreef als muzikale schets bij ‘Eindelijk Thuis’ en het beroemde schilderij van Rembrandt, dat de terugkeer van de verloren zoon uitbeeldt en Henri Nouwen inspireerde.


Op zoek naar een cadeau in December?

December is een hele gezellige maand. Buiten is het donker, koud en we hopen altijd dat het nog een beetje sneeuwt... Binnen maken we het gezellig met kaarsjes, lichtjes en soms goed gezelschap. Of het nou Sinterklaas is of wat anders, om een of andere reden geven we elkaar ook meer cadeau's in deze maand.

En ben je nou nog op zoek naar een mooi cadeau voor je man, vrouw, vader, moeder, kind, neef, vriend, vriendin, nicht of een vage kennis? Dat komt mooi uit! Wat dacht je van het prachtige boek 'Eindelijk Thuis' van Henri Nouwen samen met het album 'Prodigal Daughter'?? Dit boek heeft al heel veel mensen geraakt, en is dit jaar in een luxe heruitgave verschenen met het album 'Prodigal Daughter. Het boek en het album gaan over de reis door het leven die wij allemaal maken.

We doen een speciale actie, waarbij je alleen in december dit boek, inclusief het album kunt bestellen zonder verzendkosten. Daarnaast krijg je bij bestelling van het boek incl. album een gratis i-Tunes download van het Kerstnummer 'Love is Breaking' van Irma, dat ook mooi aansluit bij dit thema. Kortom, waar wacht je nog op? Bestellen kan via de shop op deze site.

Irma Dee


Cover van Kerstnummer 'Love is Breaking' bekend.

Misschien hadden jullie al wel meegekregen dat Irma samen met Phil Thomson en Wim Rebergen een nummer had geschreven voor de Kerst. 'Love is Breaking' is de titel van dit speciale lied. Irma liep al jaren rond met het idee een mooi nummer voor Kerst te maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Nu dus wel en het is een lied vol van hoop en liefde geworden, wat mooi aansluit bij het thema rondom 'Prodigal Daughter'. Hieronder zie je alvast de cover van de single.

Irma Dee

De foto is gemaakt door Ted Walker (TedWalker.nl) en het artwork door Jos Leene.

Muzikale theatervoorstelling 'Prodigal Daughter': 18 februari in Theater Kielzog Hoogezand

Voor de zomer zijn we van start gegaan met de eerste voorstellingen van het programma 'Prodigal Daughter'. Onder meer in Ede en in Groningen hebben we prachtige avonden gehad met een enthousiast publiek. We hebben heel veel mooie reacties gehad hierop. Het eerstvolgende concert staat gepland voor 18 februari in Theater Kielzog te Hoogezand.

We zijn erg blij dat we weer verder kunnen gaan met deze mooie avonden, waarin we aan de hand van zang, dans en theater het publiek mee willen nemen op een reis door het leven. Irma's leven, dat van de bandleden, dansers en vertellers, en jouw eigen leven! Het is een heel bijzonder project en een bijzondere avond. Je kunt meer lezen over de achtergronden van het project op deze pagina.
Hieronder zie je een impressie van wat je ongeveer kunt verwachten op zo'n avond. Het lukt natuurlijk niet om een voorstelling van 2 uur goed te laten zien in een paar minuten, maar zo heb je in elk geval een indruk.We zien er naar uit om jullie in Hoogezand te zien! Kaarten kosten slechts 11 euro in de voorverkoop en kun je heel gemakkelijk bestellen via de website van Truetickets.nl.

Item over Henri Nouwen met 'Eindelijk Thuis' in De Wereld Draait Door.

Naar aanleiding van het boek 'What Happened' van Hillary Clinton is er opeens veel aandacht voor het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen. In haar boek zoekt Clinton naar redenen waarom niet zij, maar Donald Trump de presidentsverkiezingen won. The New Yorker schreef deze week: 'Ze keerde terug naar het werk van Henri Nouwen, een in Nederland geboren priester en theoloog die schreef over zijn worsteling met depressie, spiritualiteit en eenzaamheid'. Hillary Clinton werd opnieuw geraakt en geďnspireerd door het boek.

Als gevolg van deze nieuwe aandacht besteedde De Wereld Draait Door een item hieraan. In het item spreekt Laurent Nouwen, de broer van Henri, over het leven van zijn broer en de betekenis van onder andere het boek 'Eindelijk Thuis'. Met waardevolle lessen voor iedereen, ook vandaag de dag.


Fragment DWDD 20-09-2017 met Laurent Nouwen over zijn broer Henri


Als je het boek zelf ook eens wilt lezen, kun je Eindelijk Thuis bestellen in de shop op deze site. In deze luxe heruitgave (LANNOO) zit ook het album 'Prodigal Daughter' dat geďnspireerd door dit prachtige boek de lijn van de gelijkenis van de verloren zoon uit Lukas 15 volgt.

Nieuwe single: In Your Arms

Het prachtige lied In Your Arms is de nieuwe single van het album Prodigal Daughter. Irma zingt dit gevoelige duet samen met Reyer (www.reyer-music.com). De oplettende kijker/luisteraar heeft een stukje van In Your Arms live kunnen horen in de tv-uitzending van 'De Verandering' van zaterdag 2 september. Daar wordt Irma gefilmd in de studio tijdens opnames van dit nummer.


Irma schreef dit nummer vanuit deze achtergrond: "Na een lange en vermoeiende (geestelijke) tocht terug naar huis stond de Vader op mij te wachten. Daar in Zijn armen voelde ik mij veilig en in Zijn aanwezigheid mocht ik mijzelf zijn. Wat is dan jezelf zijn? Voor mij is dat door Hem alles te vertellen, ook de moeilijke dingen. En de controle, vooral de controle over te geven. Het gevoel dat ik probeer uit te beelden in het lied In Your Arms is dan ook het mooiste moment geweest uit mijn leven. Op die plek kwamen al mijn verdriet, boosheid, angst en tranen eruit. Ik kon niets anders dan te erkennen dat ik het niet alleen kon en Hem nodig had."


Je kunt het nummer ook hier beluisteren via Spotify of net als de rest van het album Prodigal Daughter downloaden via bijvoorbeeld iTunes, maar natuurlijk ook via alle andere downloadportals. Verder kun je het complete album eventueel in combinatie met het boek Eindelijk Thuis bestellen in de shop op deze site.

Impressie theaterprogramma Prodigal Daughter

In het filmpje hieronder zie je een impressie van het theaterprogramma van de 'Prodigal Daughter' concerten. In deze verhalende muziekvoorstelling nemen Irma Dee en haar band je mee op een reis door het leven. Aan de hand van zang, dans, vertelling en theater is dit een prachtige avond. Irma's zus, Lora Kremer vertelt hierin hoe zij de liefde van de Vader heeft ervaren.

In het filmpje is het natuurlijk alleen een korte weergave. Kom zelf ook naar een van de avonden! De eerstvolgende is gepland op 22 oktober in Theater Kielzog in Hoogezand. Kijk hier voor tickets: Truetickets.nl.Wil je zelf weten wat de mogelijkheden zijn om dit te boeken in jouw plaats/gemeente? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Het is mogelijk in diverse omvang, bezettingen en dus ook kosten.

Irma in EO tv-programma 'De Verandering'.

In het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘De Verandering’ was Irma te zien in de eerste uitzending van zaterdag 2 september. Ze vertelt hierin over haar leven, de ingrijpende gebeurtenissen die haar en haar muziek gevormd hebben en over haar zoektocht die uiteindelijk heeft geleid tot het bijzondere project 'Prodigal Daughter' dat alles te maken heeft met het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. De uitzending was te zien bij de EO op NPO 2, en kun je terugkijken via deze link: Irma - EO De Verandering.


Irma met presentatrice Mirjam Bouwman

Ter introductie van de aflevering schrijft de EO op haar website: "Vandaag de dag is Irma Dam uit Ede een gevierd zangeres die houdt van het podium. Maar weinig mensen weten dat achter deze sterke vrouw een heel onzeker persoontje schuilde. Als kind compenseert ze dat met haar knappe verschijning, een grote mond en haar zangtalent."

Als je meer wilt weten over Irma, haar jarenlange zoektocht en wat dat te maken heeft met haar project 'Prodigal Daughter' is deze aflevering een aanrader.

Nieuwe single: Million Miles Away van album Prodigal Daughter.

Net voor de zomer is de nieuwe single Million Miles Away uitgekomen van het album Prodigal Daughter. Hoe dat nummer tot stand is gekomen, beschrijft Irma als volgt: "Wat schuilt er achter dit nummer? Graag deel ik dit met jullie.
Maar er zijn heel wat stemmen, luide stemmen, stemmen vol beloften, verleidelijke stemmen. Die stemmen zeggen: Verlaat je huis en laat zien wat je waard bent. Deze stemmen zijn mij niet onbekend. Dit is een quote uit het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen.

Deze tekst uit het boek, was een stuk van de inspiratie om dit nummer te schrijven. Toen mijn reis begon, weg van huis, dacht ik dat ik het allemaal wel alleen kon. Ik luisterde voornamelijk naar de stemmen uit de wereld en haalde daar mijn eigenwaarde uit. Ik wilde mijn dromen achterna. De wereld was als een paradijs voor mij waar al mijn dromen uit zouden komen. En daar ging ik, als het ware de auto startend, zonnebril op, de muziek keihard aan, met de zon op mijn gezicht (als beeld voor ogen). Vandaar het vrolijke zomerse arrangement en haast het gevoel alsof je op vakantie gaat. In het refrein klinken de zachte en liefdevolle woorden van de Vader die samengevat zeggen: Als je wilt gaan, ga maar, als je wilt blijven, blijf bij Mij, wat je ook kiest, Ik zal op je wachten ook al ben je heel ver weg van Mij. Million Miles Away.

Wat een onvoorwaardelijke liefde! Wat een geweldige Vader! Wat kan het soms moeilijk zijn om je niet te verliezen in wat de wereld allemaal geeft en van je vraagt. Herken jij je hier ook wel eens in?"

De tekst voor dit nummer schreef Irma samen met Phil Thomson, de muziek met Wim Rebergen. Reyer deed samen met Irma de productie en ook de backingvocals. Elektrische gitaren op dit nummer zijn van Daniël Tanate, en de akoestische door Wim Rebergen. Wilkin de Vlieger heeft het nummer gemixt en Sander van der Heide tekende voor de mastering.

Hieronder zie je de lyric video van de nieuwe single: Million Miles Away! Visual door Willem van Schaaijk.Je kunt het nummer vanzelfsprekend ook downloaden, hier via: iTunes, maar natuurlijk ook via alle andere downloadportals. Verder kun je het complete album eventueel in combinatie met het boek Eindelijk Thuis bestellen in de shop op deze site.

We zijn benieuwd wat je vindt van het nummer. Stuur gerust even een berichtje via de site of Facebook! Binnenkort zijn we dan terug met meer info over het vervolg van de concerten met het Prodigal Daughter programma.

Hele mooie avond in Groningen, met Prodigal Daughter: een verhaal over THUISkomen!

De tweede uitvoering van het Prodigal Daughter programma zit er ook al weer op! Afgelopen weekend waren we te gast in de Stadsparkkerk VBG in Groningen. Het weer was eigenlijk veel te mooi, het was zelfs 's avonds nog ongeveer 26 graden in de schaduw. Het was dan ook bijzonder om te zien dat ondanks dat de enorme (!) zaal heel vol zat. Daar waren we erg blij mee en dankbaar voor.


   


Wij hebben er heel erg van genoten, en uit de vele reacties na afloop hebben we begrepen dat het publiek dat ook heeft gedaan. We zijn ontroerd door al die reacties en verhalen van mensen die enorm geraakt zijn en hoe zij dit als zeer indrukwekkend hebben ervaren. Prachtig om te mogen doen!


   


Zou je ook willen dat dit programma bij jou in de buurt/kerk/gemeente uitgevoerd wordt, neem dan gerust eens contact met ons op! Een impressie van hoe het programma uit ziet, in het kort natuurlijk, kun je hieronder bekijken:

Theatrale muziekvoorstelling 28 mei in Groningen!

Met Prodigal Daughter - een verhaal over THUISkomen zijn we op zondagavond 28 mei in Groningen. Irma en haar band zullen daar samen met dansers, theater, Lora Kremer en veel meer optreden in Stadskerk VBG. De avond begint om 19:30 uur, de zaal is open om 19:00 uur. Toegang is gratis!

Meer info vind je hier op StadskerkVBG.nl.

In het filmpje hieronder een korte impressie van wat je kan verwachten op deze avond.We hopen je daar te zien!


Zeer geslaagd 1e concert in Ede!

Het eerste concertprogramma dat we in Ede hebben gehad, was zeer geslaagd te noemen. Voor een uitverkochte zaal hebben we het eerste programma van "Prodigal Daughter - een verhaal over THUIS komen" mogen uitvoeren met elkaar. Na de repetities en try-outs bleef het spannend hoe deze eerste avond zou verlopen, maar gelukkig viel het allemaal erg mooi samen.

Irma en haar band speelden de liedjes van het nieuwe album "Prodigal Daughter" en enkele bekende covers die goed in het verhaal passen. De dansgroep Mind Connected ondersteunde bij sommige nummers en hadden een eigen plek in het programma. Daarnaast zong Irma enkele duetten met haar zus Lora Kremer, die ook sprak over haar eigen verhaal tijdens deze avond. Bert Rebergen gaf een prachtige invulling aan de rol van "oudste zoon". Daarnaast werd veel gebruik gemaakt van (film)beelden om de bezoeker mee te nemen op reis door het leven.

Het publiek was erg enthousiast, we zijn blij dat mensen geraakt en geďnspireerd zijn door dit programma! Enkele reacties: "Indrukwekkend!", "Super mooi gebruik gemaakt van verschillende media om de boodschap over te brengen", "Dit is echt een theatrale voorstelling, het is tijden terug dat ik zoiets gezien heb" en "Mijn spanningsboog is normaal een half uur maximaal, maar ik ben van begin tot eind enorm geboeid geweest". Erg mooi om deze reacties te horen en te lezen.We hopen dit programma met een zeer aansprekende boodschap nog op veel plekken in het land te mogen uitvoeren. Binnenkort daarover meer info. De eerstvolgende keer is op zondagavond 28 mei in de Stadsparkkerk VBG te Groningen. We komen ook graag in contact met mensen die mogelijkheden zien dit in hun kerk/gemeente of bij hen in de buurt te organiseren. Neem gerust even contact met ons op!

De foto's die je hier ziet met een kleine impressie van deze avond zijn gemaakt door Ted Walker (TedWalker.nl).Reserveer kaarten voor 1e concert: 21 april in Ede!

Op vrijdagavond 21 april wordt de aftrap gegeven. Het 1e concert vindt plaats in Ede! De titel van de avonden is: Prodigal Daughter - een verhaal over THUIS komen.

Het wordt een avond waarin de bezoeker middels zang, dans, theater en sprekers wordt meegenomen op de reis die Irma gemaakt heeft en waarin zij nog steeds onderweg is, maar ook op de reis die u/jij als bezoeker zelf maakt. We reizen immers allemaal voortdurend door dit leven. Het verhaal van de Verloren Zoon klinkt misschien haast overbekend. Maar tijdens deze avonden bekijken we ook andere, vaak onbekende invalshoeken, die je misschien nog nooit hebt gezien. Schuilt in jou (ook) een oudste zoon, en word je geroepen de liefde die je ontvangt van de Vader weer door te geven aan anderen? Het komt allemaal aan bod in deze verhalende muziekvoorstelling waarin naast de liedjes van het nieuwe album en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!We zouden het heel erg mooi vinden als je erbij bent! Kijk ook gerust in je omgeving of je mensen kent die je mee wilt nemen, die je met dit verhaal en deze boodschap in aanraking wilt brengen.

We hopen je te zien op 21 april in Ede! Kaarten kun je kopen via de website van TrueTickets.nl.

Video: I Am Love

Hieronder kun je alvast een van de nummers van het nieuwe album Prodigal Daughter helemaal beluisteren en bekijken.

De live opname met de band is gemaakt door Willem van Schaaijk, tijdens een try-out in De Schuilplaats in Ede. Dit nummer "I Am Love" gaat over de liefde van de Vader naar ons, die onvoorwaardelijk en grenzeloos is. Waarin Hij zegt: "jij bent mijn geliefde kind". In de clip zie je dus ook de beelden (ongeveer) van hoe we dit tijdens de tour gaan doen.

De tekst voor I Am Love is gemaakt door Irma samen met Phil Thomson en de muziek met Denise Brand. Opgenomen met de geweldige band van Irma bestaande uit Michiel Fokkelman, Marcel Broekman, Wim Rebergen, Daniel Tanate en Johannes Stolk.Je kunt het nummer downloaden via iTunes door hier te klikken. Je kunt ook het album bestellen op de shop van deze website. En de combinatie van het boek 'Eindelijk Thuis' inclusief het album is hier natuurlijk ook verkrijgbaar!


Zeer geslaagde (pers)presentatie boek + album

Na veel voorbereidingen was het op woensdagavond 22 februari dan eindelijk zover. De release van het nieuwe album Prodigal Daughter van Irma Dee, samen met het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen. In het prachtige atelier van Linette Dijk (Linette.nl), dat bomvol was met pers en genodigden werd het eerste exemplaar van het boek Eindelijk Thuis met daarin het album Prodigal Daughter overhandigd aan Irma.


Irma met Maarten van Steenbergen, directeur Uitgeverij Lannoo - Foto: Ted Walker

De avond werd gepresenteerd door Bram Rebergen (En Toch Producties). Irma heeft met een kleinere akoestische bezetting van haar band, met Michiel Fokkelman op piano, Wim Rebergen op gitaar en Hans Stolk op cello een gedeelte van haar nummers ten gehore gebracht. De reacties daarop waren erg enthousiast.

Directeur Maarten van Steenbergen gaf een toelichting namens de Belgische uitgeverij Lannoo, over het boek Eindelijk Thuis en de koppeling met het nieuwe album van Irma. Hij overhandigde tevens het eerste boek met album aan Irma. Uitgeverij Lannoo heeft deze uitgave met de cd volgens Maarten gemaakt omdat zoals hij zei "over sommige dingen moet je als uitgever gewoon niet nadenken, omdat ze gewoon logisch zijn, evident. Dat is ook zo met dit project wat op ons pad kwam. Hiermee wordt ook aangetoond dat Eindelijk Thuis een universeel boek is en van alle tijden." Verder noemde hij de cd "bemoedigend, vreugdescheppend en troostend tegelijkertijd. Een samenvattend woord daarvoor is misschien hoopvol".

   
Maarten van Steenbergen (Uitgeverij Lannoo)                                                           Laurent Nouwen                   Foto's: Ted Walker

Verder konden de aanwezigen met filmmateriaal genieten van de woorden die Henri Nouwen destijds in een documentaire deelde over zijn leven en vooral het leven van ons allemaal. De broer van Henri Nouwen, Laurent Nouwen die tevens voorzitter is van de Henri Nouwen Stichting (Nouwen.org) was ook aanwezig. Hij vertelde over het leven van zijn broer, en de impact daarvan op het leven van zichzelf en anderen. Hij noemde het "geweldig welke betekenis Irma aan het leven van mijn broer Henri en aan dit boek geeft". Terwijl Irma het meer zo ziet dat dit boek haar enorm geholpen heeft, zag Laurent het ook zo dat het boek er allang was en juist door de persoonlijke ervaring die Irma zo uitdraagt, een nieuwe groep mensen weer bereikt kan worden met deze waardevolle boodschap. Hij hoopt dat op deze manier het verhaal uit Lukas 15 "weer doorgegeven kan worden aan heel veel meer mensen op een nieuwe en verdiepende manier".

Kortom, het was een hele mooie en geslaagde avond. Vanwege de koppeling met het boek van Henri Nouwen en het schilderij van Rembrandt 'De Terugkeer Van De Verloren Zoon' hebben we gekozen voor de presentatie in dit prachtige atelier. Dat betekende wel dat de ruimte beperkt was, maar we hopen jullie snel te zien op een van de concerten/avonden die georganiseerd worden rondom dit thema!

De eerste daarvan is op vrijdagavond 21 april in Ede. We zouden het heel erg mooi vinden als je daarbij was, en ook mensen meeneemt die je met dit verhaal en deze boodschap in aanraking wilt brengen. Kaarten kun je kopen via de website van TrueTickets.nl.

Laurent Nouwen, Irma Dee en Maarten van Steenbergen - Foto: Ted Walker


Datum eerste optredens Prodigal Daughter programma bekend!

Met het programma dat gemaakt is rondom de liedjes van het album Prodigal Daughter willen we op zoveel mogelijk plekken optreden om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de gelegenheid te geven dit programma mee te beleven.

Het wordt een serie avonden waarin de bezoeker middels zang, dans, theater en sprekers wordt meegenomen op de reis die Irma gemaakt heeft, maar ook op de reis die hij/zij zelf gemaakt heeft of nog maakt. We reizen immers allemaal voortdurend door dit leven.

De eerste avonden waarop dit programma uitgevoerd gaat worden zijn inmiddels bekend. Op 21 april aanstaande zal in Ede de aftrap worden gegeven. We zouden het heel erg mooi vinden als je daarbij was, en ook mensen meeneemt die je met dit verhaal en deze boodschap in aanraking wilt brengen. Kaarten kun je kopen via de website van TrueTickets.nl. Daarna staat er een avond gepland in de Stadskerk van de VBG Groningen op 28 mei aanstaande!

Wil je snel een seintje krijgen zodra het zover is? Schrijf je dan hiernaast even in voor de nieuwsbrief of stuur ons een mailtje. Graag tot ziens bij een van de concerten!


Achtergrond album Prodigal Daughter

Irma Dee was volop bezig met haar muzikale carričre. Totdat enige jaren geleden haar zwager en zus, die ontwikkelingswerk deden in Kenya slachtoffer werden van een roofoverval. Irma’s zwager werd daarbij vermoord. Vanaf die tijd werd alles ander en was Irma met hele andere dingen bezig. Onder andere als gevolg van deze gebeurtenissen merkte Irma dat ze niet meer verder wilde op de manier hoe ze in het leven stond.

Na enige tijd kwam ze in aanraking met het boek Eindelijk Thuis geschreven door Henri Nouwen. Daarmee begon een reis voor haar, als het ware "terug naar huis". De manier waarop Henri Nouwen schrijft, zijn kwetsbaarheid, echtheid en strijd in zijn denken raakten Irma intens. Ze herkende ook erg veel van haarzelf hierin. Dat inspireerde haar om een volledige cd te schrijven op basis van dit boek.

Het album dat Irma heeft gemaakt, Prodigal Daughter is haar weergave van het verhaal van de Verloren Zoon. De inspiratie hiervoor komt voor een groot deel uit het boek van Henri Nouwen. Hij schreef Eindelijk Thuis naar aanleiding van het bestuderen van Rembrandts schilderij De Terugkeer van de Verloren Zoon.

Prodigal Daughter verteld aan de hand van songs met gevoelige en rake teksten het verhaal van Irma vanuit het perspectief van de gelijkenis van de Verloren Zoon. De verschillende liedjes belichten allemaal een thema uit het verhaal, bijvoorbeeld het vertrek, het verblijf "in de stad" en de thuiskomst bij de Vader.

De uitgave van het boek Eindelijk Thuis met het album Prodigal Daughter is evenals het losse album vanaf 22 februari 2017 verkrijgbaar.Interview bij Hour of Power

Ik heb een interview gehad met Jan van den Bosch, voor de uitzending van Hour of Power. Het was een boeiend en soms ook emotioneel gesprek. Het interview ging natuurlijk onder andere over het nieuwe project wat wij aan het doen zijn mede gebaseerd op het boek "Eindelijk Thuis" van Henri Nouwen. Over de cd die we gemaakt hebben en de tour die we gaan doen! Jan van den Bosch was een heel goede persoonlijke vriend van Henri Nouwen. Ik vond het een erg mooi gesprek.

Het interview zal te zien zijn in de uitzending van Hour of Power op zondagochtend 18 december op RTL5. Het programma wordt uitgezonden zowel om 08:00uur als om 09:00 uur 's ochtends. Daarnaast is het ook te bekijken op zondagmiddag om 17:00 uur op Family7 TV.

Inmiddels is het interview geweest, je kunt het hieronder terugkijken op YouTube!

Videoclip single
BESTEL BOEK + ALBUM
Om te downloaden via iTunes, klik je hieronder op het iTunes-logo.


Om het boek + album of het album los te bestellen of op een andere manier te downloaden, klik je hieronder op de winkelwagen.


NIEUWSBRIEF
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief!

CONTACT
Heb je een vraag of opmerking? Of lijkt het je mooi om het programma rondom dit project te boeken voor jouw locatie/kerk? Neem dan contact met ons op via:

management@irmadee.com


OVER IRMA DEE
Irma Dee (1982) is een Nederlandse zangeres. Sinds 1999 schrijft en arrangeert zij muziek waarin pop, rock en andere invloeden elkaar vinden. Ze trad op in binnen- en buitenland. Haar debuutalbum was 'Find Me', en later bracht zij diverse eigen singles uit en de EP 'Memories From An Expedition To The Soul'. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol.

Prodigal Daughter is haar nieuwste album.


OVER HENRI NOUWEN
Henri Nouwen (1932-1996) was priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.


OVER EINDELIJK THUIS
Vanuit zijn eigen ervaringen schetst Henri Nouwen in Eindelijk Thuis de gevoelens van de vader, de oudere zoon en de jongste zoon. Hij nodigt ons uit Rembrandts meesterwerk op een nieuwe en directe manier te zien en te begrijpen. Duizenden mensen werden de voorbije jaren beroerd door dit boek dat in Nederland werd bekroond als ‘mooiste spirituele boek’.
Het nieuwe album Prodigal Daughter, nu gebundeld bij dit boek, introduceert de tijdloze boodschap aan een nieuwe generatie.


All rights reserved - IrmaDee.com